top of page

Mida perepiltidele selga panna?




Pere fotoalbum vajab täiendamist.

Pildistamise aeg fotograafiga selleks on juba broneeritudki.

Aga siis seisad sa selle aegumatu küsimuse ees:

"mida selga panna!?"

Mul on sulle mõned punktid, mida võiksid enne komplektide valima asumist läbi mõelda:

1. mõtle läbi oma idee/nägemus/ootused ja räägi läbi fotograafiga, sellest lähtuvalt saab ta sulle juba täpsemaid suuniseid jagada. Eriti hea plaan on saata komplektidest või valikutest fotograafile eelnevalt pildid, siis on lihtsam planeerida, et kogu pildistamine (rõivad, temaatika, lokatsioon, rekvisiidid) moodustaksid harmoonilise terviku.

2. rõivaste valikul võta arvesse fotosessiooni stiil (nt kas toimub see rannas, maakodus, linnaruumis, fotostuudios, sinu kodus jne)

3. mis iseloomustab sinu perekonda (olete te pigem lõbusad - erksamad toonid, olete te reserveeritumad - klassikaline stiil, armastate loodust - maalähedane riietus jne)



Kust siis pihta hakata?


  • alusta oma riidekapist

Fotosessiooniks ei ole vaja tingimata sukelduda poodidesse, vaid ennekõike tuleks alustada oma enda garderoobi inventeerimisest.

Kuna naised kipuvad oleme peres need kõige enesekriitilisemad, siis kindla peale minek on see, kui ema valib omale meelepärased (hästi istuva ja lemmiktooni) rõivad - olgu selleks siis püksid ja pluus, kena kleidike või boholik maksi. Kui emme tunneb ennast ilusana, siis on ta enesekindlam ning see mõjutab kogu pere dünaamikat fotodel.


  • pane paika värvigamma

Järgmisena on vaja paika panna kogu pere läbiv värvigamma. Selleks valida ema rõivaste juurde kuni paar-kolm täiendavat värvitooni ülejäenud perele.

Pane ka tähele, kas Sinu valitud riie on külma või sooja alatooniga, see aitab lihtsustada teiste toonide sobitamist.

Ning siis on vaja hakata hästi lahtiste silmadega oma pere kappide sisu uurima ja kokku sobitama. Aga väldi liigset kopeerimist! Nt kõigil sama tooni pluusid ja sama tooni püksid. Malelaua stiilis toonide vaheldumine mõjub loomulikumalt.


  • jälgi, et stiil oleks kõigil ühtne

Viimaseks oleks vaja üle vaadata, et kogu pere rõivakomplektid sobituksid stiili poolest omavahel kokku ning sobituksid ka valitud lokatsiooni (või siis hoopis vahetada pildistamise koht).

Kui ema on valinud oma pildistamiseks õhulise ja lendelva maksikleidi, siis ei ole parim valik komplekteerida seda näiteks nahktagide ja neetidega. Niisamuti ei ole parim combo, kui emme komplekt on lihtsam pluus ja püksid, aga ülejäenud pere pidulikult triiksärkides.

Mõtle läbi, milline on teie pere üldine iseloom!

Olete te konservatiivsemad ja armastate klassikalist stiili?

Või hoopis vallatud ja meeldivad pisut kiiksuga asjad?

Kas teie pere armastab loodust ning naturaalsust?


  • jalaotsa ka midagi

Kui rõivad on kõik kenasti selga saadud, siis viimase lihvi outfitile annavad jalatsid ning need pole kindlasti vähemtähtsad, kui riided!

Jalatsid peaksid harmoneeruma kogu pere üldise stiilivalikuga ning tonaalsusega. Meestel on pikkade pükstega parim valik kinnise ninaga jalatsid. Suvisel ajal sobivad lastel sandaalid. Ema võiks jalatsivalikul lähtuda sellest, et oleks lisaks ilusale ka praktiline - kontsakingades pole kõige mõnusam lastele järele joosta, seda eriti looduses.






Fotostuudios

Stuudio piltide puhul oleks tark läbi arutada eelnevalt koos fotograafiga stuudios olevate taustade valik ja toonivalikul lähtuda sellest.

Stuudio valgus (välgud) on spetsiifiline - tugevam ja teravam, kui seda on loomulik õhtuvalgus õues, seega kõik toonid tunduvad piltidel erksamad. Fotostuudio taust on ühtne ja puhas, seetõttu sobivad stuudiopiltidele ka paremini rõivad, mis on klassikalised, mustriteta ning selge joonega.



Toonid! Toonid!! Toonid!!!


Rõivaste värvitoonidel on pildi terviklikkuses võtmeroll. Kindlasti tasub mõelda juba samm ette, mis tonaalsusega prindid sobiksid sinu koduse interjööriga, kui neid hiljem suure lõuendina koduseina kaunistama panna.


Parim valik:

  • ühevärvilised riideesemed

  • eelistatult heledad, helged ja pastelsed toonid

  • tumedatest toonidest on parimad: tumesinine, tumeroheline, veinipunane, ploomililla, pruun, hall

  • maksimaalselt 2-3 erinevat värvitooni

  • meestele triiksärgid või polosärgid

  • naiselikud ja voogavad kleidi

  • erinevad tekstuurid: puuvill, linane, pits, kudum jne


Mida vältida:

  • süsimustasid valikuid

  • suured mustrid; perepiltidel on olulisim lähedus ja emotsioon koos olemisest, suured mustrid tõmbavad liigset tähelepanu riietusele

  • t-särgid; särgid on küll mugavad riideesemed, aga perepildistamisel võiks valida midagi vähem igapäevast

  • kirjad ja pildid rõivastel; taaskord teevad üldmulje kirjuks ning tõmbavad liigset tähelepanu

  • liiga lühikesed kleidid/seelikud;

  • liialt avarad dekolteed

  • üleliialiiga mätšivaid komplekte (kõigil sama tooni pluusid ja püksid jne)

  • teksapüskid võiks jääda vaid meeste pärusmaaks, naistele ja tütarlastele soovitan suviselt kauneid kleite või seelikuid

  • tossud! Spordijalatsite koht on treeningsaalis või spordirajal ning perepiltidel mõjuvad nad lihtsalt lohakatena.


Allikas: Pinterest




Stiilinoppeid


Järgnevalt leiad valiku outfite, mis on komplekteeritud stiili ja tooni põhjal .





Sügiseselt küpsed ja soojad toonid



Pastelselt casual stiil: sinise & vanaroosa combo

Reserveeritud: valge & rohelise combo

Lustakalt värviline: kollase & navy combo

Mõnusalt maalähedane: rõõsad & beežid toonid




Ja kui mitte midagi pähe ei tule, siis 100% kindla peale minek on valida selga heledad, neutraalsed rõivad, asukoht kusagil looduses ning paljajalu nautida kvaliteetaega oma perega.





Pildistamisteni!

Helena


bottom of page