top of page

Milline on parim aeg beebi pildistamiseks?

See on üks selline küsimus, mida ma ikka ja jälle saan - millal võiks beebiga pildistama tulla?

Ja vastus on tegelikult väga lihtne: ilusaid pilte saab ju üldiselt teha alati, igas vanuses.


Küll aga! on beebi eas arenguetappe, mis on on kordumatud ja märgilise tähendusega ning väärivad seetõttu erilist (planeeritud) jäädvustamist.


Vastsündinu aeg

Esimesed 14 päeva (mõnel juhul kuni esimene elukuu) on üks erilisemaid aegu inimhinge eluteel. Aeg mil beebi nii oma välimuselt, kui ka unerütmilt meenutab kõige enam üsa-aega. Sel perioodil on beebi eriliselt unine ning võimaik on teda armsalt poseerida. Nii tilluke ei ole laps enam mitte iialgi oma elus ja mitte kunagi enam ei mahu ta ema rinnale kerra.





 

2-4 elukuu


Selles vanuses beebi on juba kenasti kohanenud eluga välismaailmas ning tekkima hakkavad ka esimesed rütmid ja rutiinid. Gaasivalud võiks olla juba leevenenud ning beebi hoiab järjest tugevamalt pead. Peale 2 elukuud hakkab beebi kinkima ka juba armsaid naeratusi.

Sel perioodil toimub beebi pildistamine valdavalt selili asendis. Kuna selles vanuses beebi ei jää enam nii kergesti magama, kui vastsündinud, ei ole selle sessiooni eesmärk enam saada uniseid pilte. Vähendamaks beebi kätega "vehkimist" võib kuni 4 kuust beebikest veel ka mähkida ja kui beebi armastab kõhuli olemist, siis pildistame selles vanuses beebit ka kõhuli poosis.




 

7-9 elukuu



See periood on kahtlemata üks kõige lõbusamaid pildistamise aegasid. Beebil on oma vahva iseloom ja karakter, mida pildile püüda. Ta oskab iseseisvalt istuda ning naudib tähelepanu, aga veel eest ära ei vudi. Pildistamine on tema jaoks justkui üks põnev mäng - uus ja huvitav. Selles vanuses saab kasutada rohkesti vahvaid set-up´e ja rekvisiite. Samuti on see vanus ideaalne emaduse fotosessioonideks, jäädvustamaks emme ja lapse vahelist erilist sidet.




 

12 kuud

See teetähis on üks suur-suur verstapost lapse elus, kus beebist on saamas väikelaps. Pisike inimene seisab järjest kindlamalt ning aktiivsem beebi teeb ka oma esimesi samme juba selles vanuses. Kõik pakub talle huvi ning ta armastab tähelepanu ja naeru. Aastase lapse fotosessioon on üks imeilus viis tähistamaks seda suurt uut elumuutust - väikelapse staatuse saabumist!




NB! Kõik need etapid ja vanused on toodud välja kui soovituslikud, iga beebi on erinev ning ennekõike areneb omas tempos. Tähtsaim on, et beebike tunneb end hästi.



Mille poolest erineb "Beebi fotosessioon" "Pere fotosessioonist"?


  • Kui Sinu beebi on kuni umbes 12 kuud vana (mõnel juhul kuni 18 kuud ehk siis veel väga enesekindlalt omal jalal eest ära ei kõnni) ja Sulle meeldivad just pildid väikestest nubludest*, kus on kasutatud erinevaid set-up´e ja rekvisiite, siis tasub valida "Beebi fotosessioon".


  • Kui Sinu sooviks on saada kogu perest ühiseid, ilusaid ja kvaliteetseid mälestusi ning vaid paari portreepilti lapsest eraldi (ilma spetsiaalselt lapsele kujundatud taustadega), siis on õige valik "Pere fotosessioon".


*beebi fotosessiooni raames teeme soovi korral ka perepildi ja emme-lapse ehk emaduse pildid.


Millal peaksid oma beebi sessiooniks aja broneerima?


Et mitte oma soovitud ajast ilma jääda, soovitan pildistamise aja broneerimiseks võtta ühendust juba enne, kui beebi jõuab mõne uue ja tähtsa teehtähiseni.

Keskmiselt on pildistamiste ootejärjekord 2-3 kuud!


Kuna beebi unerütm on kiire arenguperioodi tõttu pidevas muutumises teeme me esialgu kalendrisse eelbroneeringu ja täpse pildistamise aja lepime kokku juba kuu enne pildistamist, et olla kindlad, milline kellaaeg võiks beebi elurütmiga sel ajal kõige paremini sobituda.


Vastsündinud beebi pildistamiseks peaks aja leppima kokku kindlasti juba raseduse ajal, et mitte jääda ilma nendest kordumatutest unistest mälestustest. Kui Sa mingil põhjusel ei jõudnud vastsündinuga pildistama, siis peale beebi sündi on hea aeg broneerida esimese suurema arenguetapi (2-4 elukuu) jäädvustamise fotosessioon. Kui beebi istumine toe najal on muutumas järjest kindlamaks või alustad lisatoidu tutvustamisega. oleks hea aeg mõelda istuva beebi (umbes 7-9 elukuu) fotosessiooni broneerimisele. Ning kui beebi hakkab end juba toe najal julgemalt tundma on aeg planeerida beebi esimese eluaasta täitumise pildistamist.

bottom of page