top of page

Looduskosmeetika


Kes meist poleks kuulnud termineid: looduslik, öko ja vegan? Juba mõnda aega on üha rohkem hakanud sarnased põhimõtted levima ka kosmeetikamaailmas.

Aga mida need tähendavad ja kas see ongi üldse oluline?

Selleks, et teada saada, teeme puust ja punaseks mis asi see looduskosmeetka täpselt on.

Ja seda selgeks aitab meil saada jumestaja Milena Jaamaste, kes oma igapäeva töös kasutab looduskosmeetikat ja omab sellel alal ka mitmeid tunnistusi. Sarnaselt Milena Jaamastega kasutan ka mina oma fotojumestuses suurel määral looduskosmeetika brändi Couleur Carameli tooteid.

1. Mis Sind mõjutas oma elus kasutama looduskosmeetikat?

"Nüüdseks juba kuus aastat tagasi, kui olin lapseootel ja arstid kartsid, et ma ei jaksa oma põnni kanda, pidin enamuse ajast voodis lamama. Nüüd oli mul elus esimest korda aega lugeda nii palju kui süda soovis. Siis uurides ühe teadlase artiklit, sain teada, et nahka võib nimetada meie suurimaks organiks ning kõik mida sellele kannan, imendub ja ladestub kehasse. Olin aastaid püüdnud jälgida, et sööksin tervislikumalt ja et mu kreemid ja jumestustooted oleksid looduslikumad. Kuid nüüd jõudis kohale kui oluline oli see veel mu sündimata beebile - kõik, mis kehasse ladestub, see antakse lapsele rinnapiimaga edasi. Õnneks läks kõik lõpuks hästi ja sünnitasin terve poisipõnni, keda oli mul õnn toita rinnapiimaga 2 aastat ja 10 kuud.

Kuna aasta peale lapse sündi abiellus mu hea sõbranna ja tegin talle pulmameigi ja -soengu, siis tuligi lõpuks idee vahetada eriala ja hakata ilutehnikuks, kuid olin nõus töötama vaid kasutades võimalikult puhtaid tooteid."

2. Tean et Sa kasutad oma töös vähemalt nelja mineraalkosmeetika brändi, kuid mis teeb Sinu jaoks Coulur Carameli eriliseks??

"Couleur Caramel meigitooted on nahasõbralikud ja puhta loodusliku koostisega ning vastab kõigile orgaanilisele kosmeetikale seatud kriteeriumitele, on esimene ECOCERT sertifikaadiga tunnustatud meigibränd! Minu jaoks teeb selle brändi eriliseks kreemjate toodete lai valik, värvide super pigmenteeritus- minu kliendid käivad vahel kaks päeva ringi Couleur Carameli lauvärvidedega tehtud silmameigiga ja huulepulgad püsivad huultel üle igasuguste ootuste. Jumestus on äärmiselt kerge näol ja ei too esile kortsukesi, vaid lausa noorendab nahka. Couleur Carameli tooted sobivad ka fotomeigi tegemiseks. Toodete valik uueneb pidevalt. Ja ma ei saa mainimata jätta silmalainerit, mida on üli lihtne peale kanda ja ei lähe tükki ning sama on uue ripsmetuššiga, mis aitab saavutada glamuurse pilgu!"

3. Mida tähendab looduskosmeetika, mis on selle eelised ning kuidas see erineb tavalisest kosmeetikast?

"Looduskosmeetika meigitooted on nahasõbralikud ja puhta loodusliku koostisega sisaldades taimeekstrakte ja taimeõlisid, mis aitavad hooldada, niisutada ja kaitsta õrna näonahka, silmi ja huuli. Nahasõbralikud tooted ei sisalda parabeene, PEG-d, mineraalõlisid, fenoksüetanooli ja sünteetilisi lõhna- ja värvaineid, sobides seega ka tundlikule ja ärritunud nahale.

Looduskosmeetika eelised:

♡Ei sisalda ohtlikke kemikaale, parabeene, talki, vismutit, nanoosakesi, sünteetilisi värvi-, lõhna- ja säilitusaineid

♡Tooteid pole testitud loomade peal ja enamus neist sobivad ka veganitele

♡Lisaks on mineraalkosmeetika tooted antibakteriaalsed, sisaldavad looduslikku päikesekaitsefaktorit, parandavad nahka ning sobivad ideaalselt ka allergikutele

♡Kosmeetika on põletikuvastane ja aitab rahustada stressis nahka, samuti võib seda kasutada ka erinevate nahahaigustega näiteks rosatsea, kuperoosa, aknelisel ja allergilisel nahal, millel traditsioonilise kosmeetika kasutamine pole soovitatav. Regulaarsel kasutamisel parandab see nahahaigusi ja teisi nahaprobleeme."

Märgin ka ära, et see postitus ei ole kuidagi sponsitud vaid kirjutatud ajendatuna headest kogemustest looduskosmeetika ja Couleur Carameli brändi toodetega.

Minu isiklikeks top 3 lemmikuteks nende tootevalikust on:

Compact foundation stick jumestuskreempulk - mõnusalt kreemjas tekstuur, mis jääb nahal mugavalt kerge. Ja kui lihtne nahale kanda!

Smoothing velvet primer - Matifying effect Matistav meigialuskreem - jätab nahale nii siidpehme tekstuuri ja maksimaalselt matistab kogu näo.

♡ Contour & Glow Trio kontuurimis kit - üliilusa pigmendiga kreemjas highlighter, mis nagu sulab sõrme all.

bottom of page