top of page

Kuidas leida täiuslik pulmakleit?


Pulmade planeerides jõuad paratamatult üsna pea küsimuse ette: aga mis ma siis tähtsal päeval selga panen? Paljude pruutide jaoks hakkab fantaasia üsna pea lendama ning nii mõnigi on unistanud oma kõige erilisema päeva kleidist juba ammu enne seda, kui prints valgel hobusel silmapiirile jõudis.

Siiski sukeldudes kleidimaailma võib üsna pea tekkida olukord, kus unistustest on saanud paras peavalu. Aga kuidas stressirohke planeerimise kõrvalt täiusliku pulmakleidi leidmine nii suurt peavalu ei tekitaks? Siinkohal mõned head nõuanded:

1. Alusta varakult

Esimene nõuanne on väga lihtne, ära jäta kleidi otsimist viimasele minutile ega ka eelviimasele, vaid alusta varakult! Oma kauneima kleidi leidmine võib olla imelihtne, aga see võib ka venida üheks korralikuks katsumuseks. Sa tahad ju pulmapäeval kanda oma unistuste kleiti, siis tasub seda aegsasti otsima hakata.

2. Eelarve

Järgmine oluline aspekt kleiditeekonnal on määrata eelarve ja sellest kinni pidada. Pulmade planeerimine on kulukas ja eelarvest kinnipidamine seega ülioluline. Kalkuleeri varakult, kui palju on sul võimalik kleidi peale kulutada ning arvesta, et kui soovid juurde veel aksessuaare, siis ka need tuleks eelarvesse mahutada. Samuti peaks endale selgeks tegema, kui palju läheb maksma sobiva kleidi ümbertegemine (näiteks lühemaks õmblemine).

3. Eeltöö

Kui on selge, palju sul on üldse võimalik oma pruutkleidile kulutada, tasub hakata tegema eeltööd. Internet vohab kõikvõimalikest kleitidest, kui sisestada otsingusse: wedding dress. Hea on teha endale väike kogumik kõige meelepärasematest näidetest. Näiteks tasub mõelda sellele, mis lõige mulle meeldib, mis materjal ning mis toon. Samuti peaks arvestama kleidivalikul pulmapäeva üldist stiili. Tasub alati ka silmas pidada, et see mis näeb kaunis modelli seljas, ei pruugi kaunistada sinu vormi. Seega tea oma kehatüüpi! Mõtle läbi, mis lõikega rõivaid, eriti kleite sa tavaliselt kannad, see annab sulle suuna, missugune pulmaklieidi lõige võiks sinule sobida. See mis on hetkel trendikas ei sobi alati kõigile!

4. Kust oma unistuste kleit leida?

Võimalusi on mitmeid. Pruutkleite on leitud internetist, pulmarõivaste salongist, disainer butiigist või lastud õmblejal valmis õmmelda. Alustada võiks otsimist vastavalt eelarve võimalustele soodsamatest variantidest. Kui eelarve ikka ei võimalda, siis pole mõtet esimesena külastada disainer butiiki. Alati on võimalus ostmise asemel pulmakleit ka laenutada, seda võimalust pakuvad enamik pulmarõivaste salonge.

Aga kui oled juba võtnud ette pulmakleitide proovimise, siis parem proovi selga rohkem kui vähem. Sa võid positiivselt üllatuda!

5. Viimane nõuanne on samuti väga lihtne: ees on ootamas sinu elu kauneim päev, naudi kogu protsessi!

Fotod on pildistatud Karramel Stuudios

Pruutkleidid on müügil Tartus Veronique peo- ja pulmarõivaste salongis

Pulmasoengu ja -jumestuse autor on ilutehnik Milena Jaamaste

Pruudikimbu valmistas pulmadekoratsioonide meister Rita Alvere

Fotode autor: Helena Sammelsoo

Võrratud modellid: Kaisa ja Mirjam


bottom of page